ניר לאתר                                                                                   שמוליק בן טובים

כותבי המאמר:

רו”ח ניר זיכלינסקי, מנכ”ל קבוצת SRI GLOBAL GROUP ומנכ”ל משותף באיגוד הדירקטורים בישראל

שמואל בן טובים, מנכ”ל בן טובים יועצים בע”מ ויו”ר הוועדה הבינלאומית באיגוד הדירקטורים

השיח הרווח בשנים האחרונות מצייר תמונה עגומה סביב עולמם של הדירקטורים. תביעות נגזרות וייצוגיות רבות פוקדות ומבקרות את תפקודו של הדירקטור ופוגעות במעמדו. הדירקטורים נתפסים כחלשים, לא מקצועיים ופחדנים.
נתונים חיובים על חברות שצומחות בזכות דירקטוריון אפקטיבי, דירקטורים שמקפידים להתמקצע ויושבים ימים ולילות על מאות עמודים, דוחות וחוות דעת מקצועיות שמקבלים נשכחים כלא היו. רק בשנים האחרונות עבר חוק החברות 32 תיקונים והופעלו סנקציות רבות שפגעו בעצמאות הדירקטוריון.

חשיבות רבה וייחודית נודעת לתפקיד הדירקטור בישראל לאור החקיקה והפסיקה הדנים במעמדו כבעל מקצוע והאחריות הנגזרת מכך. לאחרונה חלחלו אל המשפט הישראלי עקרונותיו של, כלל שיקול-הדעת העסקי” (BJR – Business Judgment Rule), והם מהווים כיום חלק בלתי נפרד מדיני החברות בישראל.
עיקרה של תורה זו, בעקבות פסק דין שניתן במדינת דלאוור בארצות הברית, הוא שבית המשפט לא יתערב בשיקול הדעת העסקי של החלטת הדירקטוריון גם אם הוא סבור כי ההחלטה בטעות יסודה.

ישראל איננה אי בודד וכחלק מהיותה שייכת לקהילה העסקית הגלובלית הוחלט באיגוד הדירקטורים בישראל לבנות פלטפורמה נגישה ליצירת קשרים בינלאומיים עם גופים דומים בעולם, מתוך כוונה ליצור קשרים בינלאומים, החלפת מידע, שיתוף בכנסים בינלאומים הדנים בהתפתחות הרבה והדינמית בכל הקשרות לעבודת הדירקטוריון.

לאחרונה הצטרף איגוד הדירקטורים בישראל כחבר מלא במוסד הנטוורקינג המוביל לדירקטורים GNDI זהו פרי של מאמץ שנמשך תקופה לא מבוטלת והוא מקדם מטרות לאומיות לעיצוב התודעה והובלת מערך מקצועי ועסקי, תוך יצירת קשרים בינלאומיים.

החלפת מידע וקשרים בינלאומיים יבססו את מעמדם של הדירקטורים ויסייעו בהובלת המשק הישראלי לצמיחה ושגשוג., לא רק כסטארטאפ ניישן אלא גם באדיוקיישן וביזנס ניישן, כך לדבריו של יו”ר הוועדה הבינלאומית באיגוד הדירקטורים, שמואל בן-טובים, אשר יזם את ההצטרפות ל – GNDI והפעילות המשותפת כללה עד היום אירוח וכנס משותף של איגוד הדירקטורים בישראל עם משלחת דירקטורים מאוסטרליה, מפגש עם משלחות אנשי עסקים מסין וניגריה, והקמת קשרי עבודה סדירים מול הארגונים המקבילים בחו”ל.

עוד הוסיף כי בתכנית הוועדה לקיים כנס בינלאומי של דירקטורים בישראל בשיתוף עם לשכות המסחר הדו-לאומיות, לארח משלחת דירקטורים מברזיל ועוד. אחד היתרונות של החברות ב – GNDI היא היכולת להשוות בין פעילות האיגוד המקומי בישראל, שנמצא בתחילת דרכו יחסית לשאר האיגודים בעולם, לבין עמיתים ותיקים בהרבה כפי שעולה ממצאי המחקר לעיל.

בעידן של ריבוי תביעות נגד דירקטורים ונושאי משרה, כאשר מועמדים לכהונה בדירקטוריון חוששים מפני האחריות המוטלת עליהם, קשה להצביע על התנהלות מקצועית ואחראית.

אי שם בזירה הבינלאומית התגלו הפתעות ששקפו את התנהלותו של הדירקטור הישראלי. נתונים חיובים שהוצגו בסקר שנערך על ידי מוסד הנטוורקינג המוביל לדירקטורים מכל העולם – Global Network of Director Institutes, המוכר כ-GNDI בו חבר גם איגוד הדירקטורים בישראל, מלמדים על התפתחות רבה ודינמית בכל הקשור לעבודת הדירקטוריון והשאיפה למקצועיות. בין המדינות שהשתפו בסקר היו ארה”ב, בריטניה, רוסיה, אוסטרליה, ברזיל, קנדה, דרום אפריקה, הונג קונג, סינגפור, גרמניה ושוויץ.

בין הממצאים הבולטים:

היקף ההשתלמויות המקצועיות שמקיים איגוד הדירקטורים בישראל לחבריו הוא מהגבוהים בעולם – 18 תכניות בשנה שעברה. הממוצע בין חברי GNDI הוא 11, כאשר רק בתאילנד נרשם מספר גבוה יותר.

מחקר 1 למאמר

הסקר בינלאומי שנערך לאחרונה, מגלה כי הדירקטורים בישראל בולטים בשאיפתם למקצועיות ולשיפור כישוריהם ומקפידים על כך מידי שנה, כך שיעורי חידושי החברות השנתיים באיגוד הדירקטורים בישראל עמד על 70%, שהנו מהגבוהים בעולם. שיעורים גבוהים יותר נרשמו רק באיגודים שאינם גובים דמי חבר שנתיים.

מחקר 2 למאמר

• שיעור הגידול השנתי במספר חברי איגוד הדירקטורים בישראל עומד על 100%, השני בגובהו בעולם. השיעור הממוצע בין האיגודים הוא 21%.

• 35% מהדירקטורים באיגוד הדירקטורים בישראל הן נשים, שיעור גבוה מאוד בהשוואה בינלאומית. רק בשוויץ נרשם שיעור גדול יותר – 43%. הממוצע העולמי עומד על 28% בלבד.

מחקר 4 למאמר

בהמשך השנה מתכנן איגוד הדירקטורים בישראל פעילות נוספת בזירה הבינלאומית שתכלול, בין היתר,
הגדולים שבהם הם אוסטרליה – 41,000 חברים, בריטניה – 32,000, ארה”ב – 18,000 וקנדה – 12,000

איגוד הדירקטורים בישראל, הוא פרי יוזמה של פרופ’ יוסף גרוס, כיום יו”ר האיגוד, של אילן פלאטו מנכ”ל איגוד החברות הציבוריות ושל רו”ח ניר זיכלינסקי, מנכ”ל חברת SRI Global Group ודירקטור בחברות מובילות במשק. הצטרפו הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב ותכנית לה”ב לפיתוח מנהלים ובין מיסדיו גם הקתדרה לממשל תאגידי באוניברסיטת בר אילן. באיגוד וברשימת התפוצה של האיגוד יש כבר למעלה מ – 7,000 דירקטורים ונושאי משרה בתאגידים וארגונים והוא מקיים פעילות ענפה. כמנכ”לית משותפת מכהנת עו”ד מיכל מור ורו”ח שלי זיכלינסקי מכהנת כנשיאת איגוד הדירקטורים בישראל.

הגורמים שחברו יחדיו ביוזמת יו”ר האיגוד להקמת האיגוד במתכונת דומה לארגונים דומים הפועלים שנים בעולם, פועלים בכוונה לשלב את החברות של הדירקטורים בישראל בשיתוף פעולה עם עמיתיהם בחו”ל.

“אנו מקווים כי מעורבותה של ישראל במוסד הנטוורקינג לדירקטורים זו רק ההתחלה של ביסוס מעמדו של הדירקטוריון בישראל ובעולם. אם באמצעות הבאת מידע מקצועי מארגונים דומים בעולם, ואם באמצעות ייצור מערכת רשות עסקית וחברתית בינלואמית המאגדת במסגרתה דירקטורים ודירקטוריונים של החברות הציבוריות, חברות פרטיות גדולות, חברות ממשלתיות, חברות עירוניות וכן גופים מוסדיים גדולים שיעזרו לכל דירקטור לנווט בביטחון ובהצלחה אתגרים עסקיים ומורכבים העומדים בפניו.” אומר רו”ח ניר זיכלינסקי, מנכ”ל משותף איגוד הדירקטורים בישראל.

לחזרה למידעון יולי 2018 לחצו כאן

 {rsform 5}

רוח ניר זיכלינסקי, בעלים ומייסד קבוצת SRI Global Group

ומנכל משותף, איגוד הדירקטורים בישראל

שתף:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ברצוני לקבל פרטים על הצטרפות לאיגוד

ולקבל עדכונים בזמן אמת על קורסים, כנסים והטבות ייחודיות לחברי האיגוד

קישורים

התחברות